Prijem za ženski hor “Učo” u Gradskoj upravi Tuzla

Gradonačelnik grada Tuzla, Jasmin Imamović, sa saradnicima, upriličio je prijem za ženski hor “Učo” GKUD-a “Bosna”, povodom nastupa na Horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti“,  koji je održan u Bijeljini, od 10. do 14. maja ove godine  i osvojene zlatne medalje, u jakoj konkurenciji ženskih horova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Dirigentica, prof. Renata Bagarić, zahvalila se gradonačelniku na pozivu i kazala da osjeća veliku čast na ukazanoj prilici da sa Gradom Tuzla i građanima podijeli  radost zbog osvojene medalje. Prof. Bagarić je ovom prilikom istakla da ženski hor „Učo“ mnogo ulaže u kvalitet, a da je ono što čini njihov hor uspješnim,  to što svaka članica profesionalno i predano pristupa radu, te činjenica da hor iza sebe već ima osvojene tri internacionalne nagrade.

Članica hora, gđa Muraza Dropić izjavila je da je ženski hor „Učo“ ove godine bio jedini ženski hor koji je predstavljao Tuzlu i da su sve članice veoma zadovoljne nastupom i ponosne zbog osvajanja zlatne medalje. Također, g-đa. Dropić je istakla da su kritike stručnog žirija za repertoar i izvedbu bile na zavidnom nivou.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, izrazio je svoje lično zadovoljstvo zbog divne vijesti o uspjehu ženskog hora „Učo“ GKUD-a „Bosna“, te uputio čestitke svim njegovim članicama, a posebno dirigentici prof. Renati Bagarić, koja „osim što vodi ženski hor „Učo“, vodi i dječiji hor „Slavuj“ i koja je sinoć nagradila Tuzlu sjajnim događajem, festivalom dječje pjesme „Majski cvijet“, na kojem su svi uživali. Osnivači festivala prvobitno bili su Branislav Pero Štumpf, Vinko Krajtmajer i Šimo Ešić, a sada ga, s mnogo energije, ponovo osniva prof. Renata Bagarić.“

Članice ženskog hora „Učo“ nastavljaju sa intenzivnim pripremama za predstojeći Internacionalni šampionat „Lege Artis“, koji će biti održan u periodu od 1. do 4. juna 2017. godine.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*