Rukometaši Zrinjskog osvojili Kup BiH

Rukometaši Zrinjskog pobjednici su Kupa BiH za sezonu 2016/2017 nakon što su sinoć u dvorani Bijeli brijeg porazili Izviđač nakon produžetaka rezultatom 33:31. Domaći rukometaši furiozno su započeli utakmici i za svega nekoliko minuta došli do 5:0.

Reagovao je ljuti Zdenko Grbavac, zatraživši minut predaha, da bi nakon toga Skauti za nijansu zaigrali bolje, međutim tokom prvih deset minuta igre postigli su svega jedan pogodak. Potom je s dva brza pogotka Izviđač došao na minus dva, da bi uskoro semafor pokazao i neriješen rezultat. Završnica prvog dijela pripala je Ljubušacima koji su na pauzu tako otišli s dva gola prednosti – 13:15.

Početkom nastavka Zrinjski je s dva laka pogotka došao do izjednačenja, nakon čega se sve do 43. minute igralo gol za gol (svaki put prednost od jednog gola imali su gosti). U 43. minuti Vedran Delić pogodio je iz sedmerca za prvo vodstvo Zrinjskog u drugom poluvremenu (21:20).

Već u narednom napadu došlo je do varnica između igrača na parketu, kao i između navijača na tribinama, pa je meč na par minuta prekinut. Potom je Izviđač ponovo preokrenuo, ali do plus dva nije uspio iako je pri rezultatu 22:21 Raguž zapucao sedmerac.

Potom je Zrinjski izjednačio, te osam minuta pred kraj i poveo s 23:22. Tri minute pred kraj rezultat je glasio 25:25, da bi minutu kasnije Delić postigao pogodak za 26:25.

Petnaest sekundi pred kraj Zrinjski je došao do gola prednosti, ali je arbitar do kraja dosudio sedmerac za goste koji je u gol pretvorio Hrstić za konačnih 27:27. Zrinjski je u produžecima bio bolji tim, od početka je imao vodstvo i na kraju zasluženo došao do pobjede.

Meč je okončan rezultatom 33:31. Najefikasniji igrač utakmice bio je Vedran Delić. Vrijedi istaći da je publika u Mostaru dostojno pozdravila himnu Bosne i Hercegovine.

(Oslobođenje.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*