Koalicija “Pod lupom” započela medijsku kampanju

Koalicija ‘Pod lupom’ počela je danas medijsku kampanju za masovno organiziranje nestranačkih posmatrača na Opštim izborima u BiH zakazanim za oktobar ove godine.

Medijska kampanja odvijaće će se na cijeloj teritoriji zemlje uz nesebičnu podršku velikog broja medija koji su prepoznali društvenu vrijednost ovog projekta nestranačkog posmatranja izbora.

Cilj prve faze medijske kampanje Koalicije ‘Pod lupom’ je animiranje svih punoljetnih državljana BiH da postanu posmatrači tokom izbornog dana. Koalicija planira da okupi nekoliko hiljada građana voljnih da prate zakonitost odvijanja izbora tokom glasanja 12.oktobra ove godine.

Medijska kampanja je sveobuhvatna i uključuje video i audio spot sa verzijama na tri bh. jezika, web stranicu www.podlupom.org , facebook www.facebook.com\podlupom te profil na twitteru @pod_lupom, kao i distribuciju nekoliko vrsta štampanih materijala koji će biti podijeljeni širom BiH.Besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05građani se mogu prijaviti za posmatrače.

Koaliciju ‘Pod lupom’ osnovalo je sedam nevladinih organizacija iz BiH s ciljem da oživi koncept nestranačkog posmatranja izbora, koji je na organiziran način posljednji put vršeno 2006. godine. Koalicije djeluje iz sedam regionalnih ureda i Glavnog ureda u Sarajevu, a svojim aktivnostima pokriva cijelu teritoriju naše zemlje.

(FGT / RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*