Vijeće ministara BiH o preduzetim mjerama za provođenje preporuka GRECO-a

Vijeće ministara BiH danas bi na sjednici trebalo da razmatra Nacrt sporazuma o saradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Islamske Republike Pakistan u borbi protiv međunarodnog kriminala, terorizma, nedozvoljene trgovine narkoticima i organiziranog kriminala.
Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog amandmana na Sporazum o grantu Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) i BiH u vezi s regionalnim programom stanovanja koji se odnosi na treći potprojekt za Državni projekt stanovanja.

Prema predloženom dnevnom redu bit će razmatrano i nekoliko prijedloga odluka o kriterijima za dodjelu sredstava za kulturne, sportske i obrazovne manifestacije, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uspostavi Nadzornog tijela za praćenje provedbe Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Vijeće ministara BiH danas će biti upoznato i o sačinjavanju izvještaja o preduzetim mjerama za provođenje preporuka iz IV kruga evaluacije GRECO-a (Grupa država protiv korupcije Vijeća Europe), a informaciji o tome pripremilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

Bit će razmatrana i Informacija o presuđenim predmetima za krivična djela propisana članom 407. Zakona o krivičnom postupku za prošlu godinu. Taj član Zakona odnosi se na krivična djela pranja novca, trgovine opojnim drogama i trgovine ljudima.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*