Predstava “Bračna igra” učesnik 6.Festivala akademskog teatra BiH

Predstava ” Bračna igra” nastala kao završni rad II ciklusa studija gluma na Akademiji dramskih umjetnosti Tuzla, a u produkciji Teatra Kabare i koprodukciji Pozorišta mladih Tuzle, ove godine je dio programa 6. Festivala akademskog teatra BiH. U predstavi igraju Emina Goletić i Adnan Mujkić, režiju za predstavu potpisuje Vlado Kerošević, dok je komentor u radu na predstava Sanela Babić.

„Bračna igra“ je komad koji se bavi sukobom dvoje ljudi u braku, a koji se javlja kao rezultat nezadovoljstva i zasićenja u bračnoj zajednici. Može se reći da ovaj komad komentariše brak i sve ono što brak sa sobom nosi. Tekst se bavi analizom odnosa između muškarca i žene, suštinom tog odnosa i preispitivanjem braka, odnosno shvatanjem na čemu se jedan savremeni brak zasniva. Da li u braku postoje ljubav, strast i pažnja, ili se vremenom te stvari gube i postaju navika, pitanja su na koja ovaj tekst, također, pokušava dati odgovore.

Festival akademskog teatra ( FAKAT ) ove godine organizuje se u periodu od 3.6. do 7.6.2017.godine u organizaciji Centra za dramski odgoj BiH, a domaćin je Srpski kulturni centar Modriča. Do kraja festivala biće odigrano ukupno 6 predstava iz BiH, a na kraju festivala biće proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade.

Predstava “Bračna igra” igra se na sceni Srpskog kulturnog centra Modriča u srijedu 7.juna 2017.godine u 20.00 sati.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*