Sarajevo u naredna tri dana regionalni energetski centar

Sarajevo će tokom trodnevnog tradicionalnog Međunarodnog sajma energetike „Energa 2017“ biti regionalni energetski centar, a na kojem će se okupiti više od 100 izlagača iz 15 zemalja koji će predstaviti proizvode, projekte, ideje i usluge kompanija, kao i 150 eminentnih učesnika sadržajnog konferencijskog programa.
Najavili su jučer članovi Organizacionog odbora Projekta „Energa” na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Tradicionalni međunarodni projekt „Energa“, jedinstevni energetski događaj u regiji, koji kroz sajamsko-konferencijske sadržaje tretira oblasti energije, rudarstva i prateće industrije, ove godine će od 6. do 8. juna biti održan u sajamskom prostoru Centra Skenderija.

Nakon što je “Energa” u proteklih šest godina uspješno realizovana u Tuzli, kako je kazao predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma, firme koja je vlasnik brenda „Energa“ Zlatko Alidžanović, sajamski prostor ove godine je postavljen u Sarajevu.

Konferencijski program će tretirati brojna pitanja i odgovore iz oblasti energetskog sektora, s posebnim osvrtom na strateške energetske projekte i investicione potencijaele BiH. Kroz „Dane Elektroprivrede BiH” bit će predstavljeni brojni projekti i planirana ulaganja najvećeg energetskog koncerna u BiH. Kanton Sarajevo će kroz sesije prezentirati svoje energetske i komunalane projkete, dok će posebni paneli biti posvećeni tržištu električne energije, energijskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije i bioenergije.

Projekt ”Energa 2017” održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnog ministarstva energije, industrije i rudarstva, Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva.

Partneri su Vanjskotrgovinska Komora BiH i Privredna komora Federacije BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*