Predstavnici parlamenata jugoistočne Evrope o pitanjima sigurnosti

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine raspravom o pitanju terorizma i migracija danas će biti nastavljena Regionalna godišnja konferencija parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost zemalja jugoistočne Evrope.

Osnovni cilj regionalne godišnje konferencije parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost zemalja jugoistočne Evrope jeste razmjena iskustava i priprema za sigurnosne izazove u budućnosti, rekao je predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Sifet Podžić.

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost u parlamentu BiH, istakao je da je dvodnevna konferencija u Sarajevu prilika da se razmijene iskustva među parlamentarnim tijelima za odbranu i sigurnost zemalja jugoistočne Evrope, te sagledaju izazovi s kojima se region suočava.

“Nažalost, svjedoci smo zadnjih nekoliko dana da je pitanje terorizma, kao što vidimo u Londonu i Manchesteru, jedan od najvećih izazova, kao i pitanje migracija te radikalizma. Razmijenićemo mišljenja i donijeti zaključke do našeg sljedećeg susreta”, rekao je Podžić.

Na konferenciji učestvuje oko 30 parlamentaraca, 20 državnih službenika, stručnjaka i predstavnika međunarodne zajednice, koji će govoriti o problemima na granicama zemalja jugoistočne Evrope i prekograničnoj saradnji.

Zakljuci Konferencije biće objavljeni tokom dana.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*