Veliki uspjeh ženske juniorsko/kadetske ekipe FBiH na EP regija

Ženska juniorsko/kadetska ekipa Federacije BiH osvojila je srebrnu medalju na 15.Evropskom prvenstvu za regije, koje je održanu u Prištini na Kosovu, što je bila tema press konferencije u organizaciji Karate saveza FBiH.

Ovaj rezultat je ocijenjen kao jedan od najboljih do sada kada je riječ o karate sportu u BiH, obzirom na visok kvalitet i veliki broj učesnika na prvenstvu. Trener ekipe Anto Krešić nam je kazao, kako je malo nedostajalo da osvoje zlato, i da su nijanse odlučivale u finalnom susretu sa regijom iz Turske.

„Sama činjenica da smo viceprvaci Evrope na ovako jakom takmičenju govori sam za sebe. Bilo je do sada najviše ekipa u najjačim sastavima, jer su svi oni došli kako bi provjerili svoju formu za naredne velike turnire, koji će se bodovati za Omladinske igre 2018.godine, ali i Olimpijske igre 2020.godine“, kazao je Krešić.

Ekipu koja je napravila ovaj veliki uspjeh je predstavljalo pet takmičarki. To su Dženana Šiljegović iz Karate kluba „Sensei“ Lukavac, Irma Rahmanović – KK „Ilidža“ Sarajevo, Ema Selman – KK „Omladinac“ Sjenica, Ema Nadarević – KK „Regeneracija“ Velika Kladuša, predvođene kapitenom ekipe Stefani Krešić iz KK „Do“ Tuzla.

„Zadovoljna sam nastupom, organizacijom i samim ambijentom na prvenstvu. Nismo imali sportske sreće da završimo finale u svoju korist, jer nam je na putu bila regija iz Turske, koja je velesila u ovom sportu. Prošle godine sam takođe bila učesnik na Evropskom prvenstvu za regije kao takmičarka Tuzlanskog kantona, i mogu reći da je ove godine konkurencija bila daleko kvalitetnija“, kazala je Srefani Krešić.

Karate savez Federacije BiH i klubovi članice nemaju vremena za odmor jer ih već u julu očekuje Svjetski kup u Umagu, koji je jedan od najprestižnijih u svijetu.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*