Početkom jula u Tuzli 3.Internacionalni turnir za mlade rukometaše

Škola rukometa, Rukometnog kluba „Sloboda“ organizovala je press konferenciju, na kojoj su se osvrnuli na dosadašnji dio Prvenstva BiH za juniore, te je bilo riječi o 3.Internacionalnom turniru kojeg organizuju naredni mjesec u Tuzli.

Juniorska ekipa Slobode je ligaški dio takmičenja odigrala odlično, sa samo dva poraza u prvom djelu prvenstva. Time su obezbjedili učešće u završnicu 17. i 18.juna u Maglaju, kao jedna od šest ekipa u Bosni i Hercegovini. Prema riječima trenera Edina Mujića tamo će igrati  rasterećeno, jer smatra da su već ostvarili veliki uspjeh ove sezone, što je rezultat višegodišnjeg rada u klubu.

Već treću godinu za redom Škola rukometa Rukometnog kluba „Sloboda“ organizuje internacionalni turnir za mlađe selekcije, koja će u Tuzli okupiti preko 400 igrača iz BiH i zemalja regiona. Ove godine turnir će se održati od 7. do 9.jula, a utakmice će se igrati na pomoćnim terenima Stadiona Tušanj i SKPC Mejdan. Veliku prodršku organizaciji turnira dao je Grad Tuzla, te je ova manifestacija uvrštena u program „Ljeta u Tuzli“.

(RTV7)

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*