Čović primio predstavnike Evropskog pokreta u BiH

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u Sarajevu je primio izaslanstvo Europskog pokreta u kojem su bili predsjednik Predrag Praštalo, dopredsjednica Višnja Lončar, generalni tajnik Haris Plakalo i član rukovodstva organizacije Dinko Mujkić.
Praštalo je sa suradnicima informirao Čovića o aktivnostima i aktualnim projektima, kao što su Forum za poslovno lobiranje, te posebno obilježavanje Dana i mjeseca Europe u BiH 2017., koje će Europski pokret ove godine apsolutno prilagoditi društveno-političkim aktivnostima, kao potporu civilnog društva u procesu dobivanja kandidacijskog statusa za članstvo BiH u Europskoj uniji.

Čović je istaknuo značaj angažmana organizacija civilnog društva u razvoju društva u cjelini, a posebice u procesu EU integracija.

Također je izrazio uvjerenje da će BiH do kraja ove godine dobiti kandidacijski status i dodao da će se zalagati za ispunjenje tog cilja koji je od ogromnog značaja za cijelo bh. društvo.

Predstavnici Europskog pokreta informirali su člana Predsjedništva BiH i njegove suradnike o nedavnom susretu s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem koji zajedno s Čovićem i ministrom Igorom Crnadkom, trenutno najviše i najkonkretnije pokazuju i ulaže napor, pa sukladno tome predstavljaju liderski tim naše zemlje za ubrzanje procesa EU integracija u BiH, priopćeno je iz Europskog pokreta u BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*