Vlada TK: Saglasnost za prijeme u radni odnos i razrješenja

Vlada TK dala je saglasnost Općinskom sudu u Tuzli za prijem 2 državna službenika i 2 namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Riječ je o stručnom saradniku za vođenje zemljišnih knjiga – zemljišno knjižni referent, stručni saradnik za obradu, analizu i statistiku u Odsjeku registra za upis pravnih lica, šef Odsjeka za računovodstveno – materijalne poslove te viši referent za administrativne poslove.

Vlada je također dala saglasnost JU Disciplinski centrar za maloljetnike Tuzlanskog kantona za prijem jednog zaposlenika sa visokom stručnom spremom i 2 zaposlenika sa srednjom stručnom spremom u radni odnos na neodređeno vrijeme. Riječ je o radnim mjestima stručni saradnik za socijalni rad, tehnički sekretar i ekonom.

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Zaključak o izmjenama i dopunama Zaključka u vezi sa izradom tenderske dokumentacije, ugovora i drugih dokumenata neophodnih za započinjanje postupka javnih nabavki za izvođenje radova rekonstrukcije i adaptacije poslovnih zgrada za smeštaj kantonalnih organa.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK donijela je Rješenje o razrješenju Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla u sastavu Enes Huseinagić, predsjednik i članovi Nedim Musić, Fikret Suljkanović, Belkisa Joldić, Nerminka Aljukić, Mario Križić i Sead Šerak.

Također je doneseno Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla, do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca.

U Upravni odmor imenovani su Bego Gutić, predsjednik i članovi Esad Karić, Mugdim Bajrić, Zumreta Kušljugić, Nedim Musić, Belkisa Joldić i Mario Križić.

(Ured za informisanje TK/RTV7 )

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*