BIHAMK: Frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima

Povoljni uslovi za vožnju, ovoga jutra karakterišu saobraćajnu situaciju u BiH. Frekvencija vozila pojačana je u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom. Uz povoljne vremenske prilike pojačan je broj biciklista i motociklista na putevima, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Vozače teretnih vozila molimo da se kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.
Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na autoputu A-1 saobraća se bez zastoja, uz ograničenje brzine iz pravca Kaknja prema Zenici, zbog radova na sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R-445.

Sporije saobraćanje zbog radova, moguće je i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i na magistralnim putevima na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*