Prognoza za naredne dane

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Izraženiji pljuskovi praćeni intenzivnim padavinama i pojačanim vjetrom, a moguć i grad, očekuju se u sjevernim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Poslijepodne i krajem dana, u većem dijelu Bosne, padavine slabijeg intenziteta.

U Hercegovini pljuskovi i grmljavina se očekuju poslijepodne. Vjetar, slab do umjeren, na momente i jak, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 25, na jugu do 29 stepeni.

Količine padavina u protekla 24 sata: Tuzla 83 milimetra, Sanski Most 46, Gradačac 42, Zenica 40, Mostar 34, Ivan-sedlo 27, Bihać 14, Livno 13, Bjelašnica i Sarajevo 12, Bugojno 5.

U četvrtak će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u Bosni se očekuju pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Očekivana količina padavina, u područjima sa izraženijm padavinama, od 10 do 20, lokalno oko/iznad 30l/m2.

U Hercegovni pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 12 do 19, na jugu do 21, a dnevne od 21 do 29 stepeni.

U petak će u BiH prijepodne u istočnim područjima Bosne biti pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. Poslijepodne, u većem dijelu Bosne, lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 12 do 19, na jugu do 21, a dnevne od 22 do 30 stepeni.

U subotu će u BiH biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana povećanjem oblačnosti, ponegdje u Bosni sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblnost. Jutarnja temperatura od 11 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 23 do 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*