BIHAMK: Zatvoren saobraćaj na putu M-4 Tuzla-Doboj

Zbog poplave ili odrona zatvoren saobraćaj na magistralnim putevima: M-4 Tuzla-Doboj (Donja Orahovica), M-4 Čelinac-Teslić, M-16 Banja Luka-Jajce, M-18 Tuzla-Bijeljina (na području Ugljevika), M-19 Bijeljna- Zvornik (Karakaj) i M-4 Tuzla-Zvornik.

Na magistralnom putu M-17 Žepče-Zenica počelo je propuštanje vozila jednom trakom, ali su se sa obje strane formirale duže kolone vozila. U narednom periodu saobraćaj će se povremeno obustavljati zbog čišćenja.

Na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka (na lokalitetu Ugra), zbog većeg odrona, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.

I dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno i Sarajevo-Olovo.

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se do 30 minuta a na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila ali nema dužih zadržavanja.

Podsjeća se da je GP Brčko otvoren za saobraćaj putničkih vozila, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*