Crnadak sa stranim ambasadorima: Nastaviti reformski proces u BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Igor Crnadak primio je danas u odvojenim posjetama ambasadore Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Edwarda Fergusona i Republike Italije Nicolu Minasija, javlja Anadolu Agency (AA).

“Crnadak i Ferguson su razgovarali o bilateralnim odnosima dviju zemalja. Sagovornici su se posebno osvrnuli na održavanje Drugog investicionog biznis foruma koji će se održati u Londonu u septembru 2017. godine”, navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Crnadak je ambasadoru Fergusonu prenio izraze dubokog saučešća povodom jučerašnjeg katastrofalnog požara u Londonu.

Tokom razgovora, ministar Crnadak i ambasador Ferguson su konstatovali da je neophodno podržati nastavak reformskog procesa u Bosni i Hercegovini s naglaskom na potrebu ulaganja dodatnog napora kada je u pitanju borba protiv korupcije i oblasti koje se tiču medija u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku ministra Crnatka i ambasadora Minasija razgovaralo se o pripremama za Samit o Zapadnom Balkanu u Trstu u julu 2017. godine, nastavku snažne saradnje nakon Samita te o ministarskom sastanku WB6 na kojem će se rezimirati efekti Samita, u septembru 2017. godine u Trebinju.

Ministar Crnadak je upoznao ambasadora Minasija s velikim očekivanjima od Samita u Trstu te izrazio zadovoljstvo što će ministarski sastanak na kojem će se rezimirati efekti samita WB6 biti održan u Trebinju.

Ambasador Minasi tokom razgovora upoznao je ministra Crnatka s napretkom organizacije Samita te istaknuo da Italija lobira za poseban tretman Bosne i Hercegovine na nadolazećem Samitu.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*