Brnabić: Buduća vlada nastavit će započete reforme

Ministrica državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije i mandatar za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je da će nastaviti reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom jer je važno produžiti rad na projektima koji će omogućiti bolji kvalitet života građana.

“Želim da zahvalim predsjedniku na ukazanom ogromnom povjerenju da vodim Vladu Srbije i nastavim reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom. Čast je služiti svojoj zemlji i ja ću, ukoliko me Skupština izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao raditi pošteno i sa ljubavlju. Svjesna sam odgovornosti koju preuzimam, jer treba da naslijedim pravog lidera, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osjete kroz bolji kvalitet života. Prihvatila sam kandidaturu koju sam dobila od predsjednika Srbije i krećem da radim na ekspozeu i sastavljanju Vlade. Važno je da se rad na projektima nastavi i ja danas svakako idem u Vrnjačku Banju u ranije dogovorenu posjetu. Idem da provjerim kako funkcioniše sistem kojim smo povezali podatke šest državnih institucija, što omogućava da država bude servis građana. To je važan, reformski, rekla bih revolucionaran projekat za Srbiju i ja ću sa timom u Vladi Srbije i svim državnim institucijama nastaviti da radim na reformisanju državne uprave”, navedeno je u izjavi Brnabić objavljenoj na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Započeti poslovi, kako je navela, moraju da se završavaju, “a ja sam posljednjih mjeseci posvećeno radila na tome da Srbiju uvedemo u red modernih država u kojima državna uprava radi efikasno i u funkciji građana”.

“Lično ću se angažovati na tome da svi zajedno radimo na ciljevima koji su veći i važniji od svih nas pojedinačno”, navela je Brnabić.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*