Broj stradalih u požaru u Londonu popeo se na 30

Policijski komandant Stuart Cundy je danas izjavio da se novi bilans poginulih u požaru u londonskom soliteru popeo na 30. “Potvrđena je smrt najmanje 30 osoba”, rekao je Cundy. Jedna od žrtava je preminula u bolnici od zadobijenih povreda.

Tijela su odvezena u mrtvačnicu, ali je još uvijak veliki broj onih koji su ostali u zgradi, rekao je Cundy dodavši da već danima govore o tome da će se broj stradalih povećavati.

Britanski list “Sun” objavio je danas imena 65 osoba koje se vode kao nestale poslije požara u stambenom soliteru u Londonu i strahuje se da su ti ljudi mrtvi. Policija je ranije potvrdila da je poginulo 17 osoba, ali je upozorila da će broj žrtava porasti.

Na pitanje policijskom komandantu Stuartu Cundyju da li bi broj žrtava mogao da premaši 100, on je odgovorio da se “nada da to neće biti trocifren broj”. Cundy je rekao da sve žrtve možda nikada neće biti identifikovane poslije požara u zgradi Grenfell od 24 sprata u području Sjevernog Kensingtona.

Nicolas Paget-Brown, šef Savjeta Kensingtona i Chelseja, koji je vlasnik stambenog bloka, rekao je BBC-ju da se na ostalim zgradama neće koristiti vrsta fasade sa tornja Grenfell.

Fasada, koja je nedavno postavljena, našla se u centru pažnje poslije požara, a stručnjaci navode da je trebalo koristiti vrstu otporniju na vatru. Paget-Brown je rekao je da među stanarima Grenfella nije bilo dogovora o ugradnji protivpožarnih prskalica tokom renoviranja zgrade.

(Srna/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*