IDDEEA: Građani BiH neće ostati bez pasoša

Građani BiH neće ostati bez pasoša jer Agencija za identifikaciju dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) ima važeći ugovor sa postojećim dobavljačem o isporuci pasoških knjižica na period od jedne godine, a kojim je ugovorena isporuka dovoljne količine pasoških knjižica za ugovoreni period, saopštila je IDDEEA.

Imajući u vidu da je postojeći dobavljač sa današnjim danom osigurao neophodni repromaterijal za normalnu proizvodnju pasoških knjižica i da će u narednom periodu pojačinim kapacitetom vršiti isporuku istih, IDDEEA očekuje da će se u kratkom periodu u cjelosti normalizovati proces izrade putnih isprava, uključujuči prioritetno zahtjeve koji su zaostali u odnosu na zakonski rok. (kraj)

“Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) 5. juna je objavila tender za nabavku pasoških knjižica na elektronskom portalu javnih nabavki. Na objavljenu tendersku dokumentaciju kao zainteresovani kandidat žalbu je izjavio „Gemalto S.A. Meudon, Francuska“. Žalbeni postupak je u toku pred ugovornim organom. U postupku javne nabavke svaka zainteresovana osoba ima pravo podnijeti žalbu u svakoj fazi postupka nabavke, na način i u rokovima koji su propisani Zakonom o javnim nabavkama BiH”, kazali su iz IDDEEEA-e.

“Normalizacija izrade pasoša kreće upravo danas, i u narednih pet dana očekujemo da će se u potpunosti riješiti zaostaci zahtjeva koji nisu završeni u zakonskom roku”, poručio je Arif Nanić, direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*