Samit u Budvi: Ipak ima razloga za optimizam?

Ekonomija naše zemlje, uz brojne probleme, bilježi i određene pomake zbog kojih trebamo biti zadovoljni, zaključeno je na samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava zemalja regiona održanom u Budvi.

Prema tvrdnjama naših zvaničnika, zabilježen je porast broja zaposlenih, poslovnih subjekata i njihovog prometa.

Naši predstavnici na samitu u Budvi iskazali su zadovoljstvo pojedinim ekonomskim trendovima. Ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević istakla je da, pored pozitivnih pomaka, treba stvoriti i bolje uslove za privredu i razvoj vlastititih kapaciteta.

“Mi u Federaciji nikada nismo imali brojku iznad 500 hiljada, sada imamo. Za prvi kvartal nikada nismo imali veći izvoz, sada ga imamo. Dešavaju se pozitivna kretanja, onoliko, koliko mi možemo, jer mi smo mala otvorena ekonomija, toga moramo biti svjesni. Pokušavamo podupirati određene aktivnosti”, kaže Milićević.

Ministar finansija Republike Srpske (RS) Zoran Tegeltija naveo je da je stanje u javnim preduzećima jedno od ključnih pitanja i kako kaže, neuspjeha. Jednako je ocijenio i stanje u zdravstvenom sektoru.

“Mislim da objektivno postoje veliki problemi u zdravstvenom sektoru. On više troši nego što ima na raspolaganju i pun je neracionalnosti koje ćemo morati u nekom budućem vremenu da rješavamo”, rekao je Tegeltija.

Na smitu u Budvi zaključeno je da većina zemalja regije u oblasti finansija bilježi pozitivne pomake.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*