Padavine izazvale brojne probleme u Tuzli, sve dežurne službe su na terenu

Ekipe JKP Komunalac Tuzla su na terenu, rade prema nalozima Općinskog štaba civilne zaštite.

Jedna ekipa je angažovana na oslobađanju slivnika po naseljima, kako bi se vodene bujice provele do vodotoka.

Jedna ekipa uklanja blato ispod mosta kod Panonike, a blato se uklanja i sa ostalih lokacija gdje ga ima.

Odvoz smeća teče po planu , osim u odsječenim dijelovima općine. Dežurne ekipe iz RJ Parkovi rade na uklanjanju grana koje su slomljene i pale u toku noći.

Iz JKP Vodovod i kanalizacija saznajemo da je vodosnabdijevanje na području naše Općine uredno, osim u Gornjoj Tuzli gdje se radi na otklanjanju kvara. U toku je započeta rekonstrukcija vodovodne mreže u Marićima.

Izljevanjem rijeke Jale iz korita u naselju Irac poplavljena je zgrada Radio – televizije Tuzlanskog kantona. Zbog opasnosti od strujnih udara, u zgradi je isključena električna energija. Ekipe ove medijske kuće su na terenu, ali je emitovanje TV i radijskog programa prekinuto rano jutros. Uposlenici RTVTK su mobilizirani i čiste prostorije od vode i blata. Uputili su molbe da im se dostave vreće sa pijeskom, kako najavljene obilnije padavine, ne bi izazvale nove poplave.

Autobusi GSP-a uredno saobraćaju s tim da je u samom gradu izmijenjen režim saobraćaja, jer je sjeverna saobraćajnica na dijelu Pinga zatvorena zbog neprohodnosti . Autobusi ovog preduzeća, kao i svi ostali učesnici u saobraćaju trenutno koriste zaobilaznicu pored Robne kuće Omega i pored MUP-a,odakle se ponovo uključuju na sjevernu saobraćajnicu.
Linija broj 9 saobraća magistralnim putem do Lukavca i Puračića a iz pravca Lukavca saobraća pored plinare.

Kada je u pitanju JKP Panonika, cjelonoćnim angažovanjem svih zaposlenih u ovom Preduzeću, spriječen je prodor vode u postrojenja, tako da je stanje uredno i bez ikakvih problema.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*