Predsjednik Reala: Perez progovorio o Ronaldu i otkrio da želi Messija

Florentino Perez osvojio je peti predsjednički mandat u Realu, treći uzastopni.

U razgovoru za Onda Cero prvi čovjek Kraljeva govorio je i o Cristianu Ronaldu, najboljem fudbaleru današnjice, o čijem odlasku se sve glasnije priča.

– Jako me pogodilo kako se mediji odnose prema Ronaldu. Ovdje se uopće ne poštuje presumpcija nevinosti (niko nijekriv dok se ne dokaže). Da, svi moraju poštivati svoje porezne obveze, a ja znam da je Cristiano uvijek po tom pitanju pedantan i sve poštuje. Siguran sam da poštuje svoje obveze, da je to zbrka i nesporazum koji će biti riješen – kazao je Perez.

Novi-stari predsjednik Reala demantovao je da Ronaldo napušta Santiago Bernabeu.

– Sve što mogu reći je da Ronaldo ima ugovor s Realom. Nisam razgovarao s njim, čuo sam što se piše, a naš zadnji razgovor je bio nakon finala Lige prvaka u Cardiffu i razgovarali smo o dolazećoj sezoni. Uvijek mi govori da uživa u Realu, a sad je s reprezentacijom na važnom takmičenju i ne mogu razgovarati s njim dok to ne završi – kazao je Perez, dodavši:

– Ponude? Klauzula je milijarda eura i nismo dobili nikakvu ponudu. Šeik koji je na čelu PSG-a mi je prijatelj i nije me ni nazvao oko Cristiana. Sve je ovo jako čudno, a Cristiano je dobar momak, uvijek ću ga braniti kao osobu i kao fudbalera, ali moram razgovarati s njim da vidim što se događa. Nije tražio da mi platimo njegovu kaznu. On nije takav. Ponavljam: uvjeren sam da je riječ o zabuni, koja će brzo biti riješena.

Otkrio je i jedan zanimljiv detalj, a koji se tiče Lionela Messija, zvijezde Barce.

– Voljeli bismo Messija u Madridu. Ali on je u Barci od mladih dana i to je nemoguće. Da, doista zvuči nemoguće… Ali, isto tako primamljivo, zar ne? Messi i Ronaldo u istoj ekipi. Uh…

(Faktor.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*