Zvizdić upoznao čelnike NATO-a sa prioritetima BIH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić prisustvovao je danas u sjedištu NATO saveza sjednici Sjevernoatlantskog vijeća na kojoj je ovo najveće političko tijelo NATO saveza pružilo podršku ubrzanju integracijskih procesa naše zemlje.
Predsjedavajući Zvizdić je u svome obraćanju istaknuo da je aktivacija MAP-a i približavanje NATO savezu jedan od vanjskopolitičkih prioriteta naše zemlje. Upoznao je članove Vijeća da je Bosna i Hercegovina usvojila strateške dokumente „Pregled odbrane“ i „Plan modernizacije Oružanih snaga BiH“, kao i sa procesom knjiženja nepokretne vojne imovine, čime su učinjeni značajni iskoraci na putu NATO integracija.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da BiH kontinuirano sudjeluje u mirovnim operacijama i UN posmatračkim misijama gdje aktivno sarađuje i sa NATO snagama. Naglasio je da je Bosna i Hercegovina posvećena promociji mira, stabilnosti i prosperiteta u regiji, jačanju saradnje u oblasti odbrane i sigurnosti kao i ubrzanju procesa euroatlantskih integracija regije.

(vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*