Predsjednik Zakonodavne komisije: Nisam obavezan reći ko je dobivao novac, a nije prisustvovao sjednicama

“Ja ne radim ni u kakvoj službi za informisanje Zastupničkog doma, prema tome, nije moja obaveza da vam dajem informacije takve vrste”, kazao nam je Barun.

On je dodao da takvo postupanje treba ići na savjest članu Zakonodavno-pravne komisije Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

“Mi imamo 11 članova, za sada smo održali 27 sjednica i uvijek smo imali kvorum. Ko dolazi, to je na njegovu čast. Nemam informacije ni ko je primao, ni ko nije primao naknade”, rekao je Barun.

Na sugestiju da je on predsjedavajući komisije i da je riječ o informacijama od javnog značaja s obzirom na to da je riječ o novcu građana FBiH, Barun je odgovorio da se “tako ne igramo”.

“Ja ne vodim evidenciju o dolasku članova komisije. Samo znam da prilikom svake sjednice utvrđujem kvorum, a o imenima i prezimenima ne vodim računa”, kazao je Barun.

Podsjećamo, Ured za reviziju institucija Federacije BiH objavio je Izvještaj o finansijskoj reviziji Parlamenta Federacije BiH, u kojem piše da je uvidom u dokumentaciju utvrđeno da je jednom članu Zakonodavno-pravne komisije tokom cijele 2016. godine isplaćivana naknada u ukupnom neto iznosu od 3.465 KM, iako on nije prisustvovao sjednicama Komisije.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*