Svečano otvoren Festival savremene umjetnosti arTz 2017

Sinoć je u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli svečano otvoren četvrti Festival savremene umjetnosti arTz.

Na svečanosti su se obratili NJ.E. Martin Pammer, ambasador Republike Austrije u Bosni i Hercegovini, zatim NJ.E. Jurriaan Kraak, ambasador Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini,  gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i direktor arTz festivala Rusmir Krdžalić.

Festival je otvoren izložbom najznačajnijih djela Vincenta Van Gogha, nakon čega su prisutni imali priliku pogledati još dvije izložbe: ”Domovina velikih kćeri – značajne Austrijanke iz okvira dva stoljeća” i ”20 godina EXIT aktivizma.”

Direktor festivala arTz Rusmir Krdžalić je ovom prilikom sve prisutne upoznao o programu i pozvao na naredne događaje u okviru arTz festivala. Također je dodao  da je ovogodišnji festival poruka svima da budu apsolutno slobodni u svojoj glavi, slobodi do te mjere da percipiraju druge i drugačije i ‘’da prihvate razlike i sve miksane kulture koje dolaze u Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu, te da Tuzla po ko zna koji put pošalje poruke slobode, ljubavi i tolerancije”.

Drugog dana festivala posjetitelji će preko dana moći učestvovati u Film Master class radionicama koje će voditi Selma Alispahić, Adisa Zuberović i Andrija Dimitrijević. U večernjim satima u BKC-u će se održatipredstava ‘’Portrait explosiv’’ režisera Branka Šimića. Kompletan program možete pogledati na oficijelnoj stranici arTz Festivala http://www.artz-fest.com/.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*