Policija uhapsila osumnjičenog za ubistvo zaštitara Ivice Kantora u Tuzli

Osumnjičeni za ubistvo 51-godišnjeg I. K. u pucnjavi koja se sinoć oko 22:45 sati dogodila u blizini ugostiteljskog objekta na šetalištu Slana Banja u Tuzli lišen je slobode.
Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), riječ je o 51-godišnjem E. S. iz Tuzle.

Podsjetimo, I. K. je smrtno stradao u pucnjavi koja se sinoć dogodila u blizini poznatog ugostiteljskog objekta Sezam Tenis u Tuzli.

Očevici tvrde da je upotrebi pištolja prethodila verbalna prepirka između spomenutih osoba, nakon čega je I. K. smrtno stradao.

Uviđaj su na mjestu događaja izvršili dežurni kantonalni tužilac i službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, koji rade na utvrđivanju okolnosti.

Iz MUP-a TK su istakli da je osoba za koju postoje osnovi sumnje da je upotrijebila vatreno oružje i koja se dovodi u vezu s navedenim događajem E. S. iz Tuzle lišena slobode i nakon kriminalističke obrade će biti predata Tužilaštu TK na dalje postupanje.

Kako saznajemo, smrtno stradali je Ivica Kantor koji je od ranije poznat policijskim službenicima MUP-a TK.

Kantor je bio zaposlenik jedne zaštitarske agencije u Tuzli, a prije osam godina je teško povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila ispred Doma mladih u ovom gradu.

Tada je zadobio više prostrelnih rana, a ljekari su mu se nekoliko dana borili za život.

Okolnosti koje su sinoć dovele do tragedije za sada nisu poznate.

(klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*