Trebinje: Vatra ne jenjava na sedam kritičnih tačaka

Trebinjski gradski Štab za vanredne situacije pokrenuo je jutros veliku akciju gašenja požara na području više zubačkih sela koji gori veće pet dana, širi se u više pravaca, ali trenutno je prijeti naseljima.

Požarna linija duga je preko 15 kilometara, a odbranjena je putna komunikacija Trebinje – Herceg Novi. Na gašenju požara angažirani su vatragosci iz Trebinja i Lastve, pripadnici Civilne zaštite i Centra za gazdovanje kršem.

Ljudima koji gase požar na raspolaganju su svi raspoloživi resursi kako bi bilo onemogućeno da se vatra proširi na Golo brdo i prema Orovcu i Lastvi, te drugim naseljenim mjestima, ističu odgovorni za borbu protiv požara u Trebinju.

U zajedničku akciju gašenja, osim pripadnika vatrogasne jedinice Trebinje, vatrogasaca iz Lastve i Civilne zaštite, od jutros su uključeni i pripadnici Civilne zaštite Hidroelektrana na Trebišnjici i Centra za gazdovanje kršom.

Postoji opravdana sumnja da bi, ukoliko se ne zaustavi, vatrena stihija lako mogla da zaprijeti i brdu Crkvina i kompleksu Hercegovačka Gračanica.

U Vatrogasnoj jedinici Trebinje je potvrđeno da je sutuacija na požarištima veoma teška i da je najkritičnije u reonima Rapti i Željevo, gdje vatra ugrožava kuće.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*