Podgorica: Crna Gora protiv carinske unije na Zapadnom Balkanu

Crnogorski premijer Duško Marković ocijenio je danas da inicijativa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju carinske unije i zajedničkog tržišta Zapadnog Balkana “nije realna”.

“Iako su početkom ove godine registrovane različite inicijative povodom dalje integracije regiona Zapadnog Balkana, poput stvaranja takozvanih carinskih unija i zajedničkog tržišta regiona, na sastancima sa Evropskom komisijom i zemljama regiona, kao i na sastancima predstavnika Vlade i Evropske komisije na visokom nivou, usaglašeno je da u regionu ne možemo govoriti o jedinstvenoj carinskoj, odnosno trgovinskoj politici regiona prema trećim zemljama”, rekao je Marković u Skupštini Crne Gore.

Marković je danas, u okviru premijerskog sata, odgovarao na pitanja poslanika.

Odgovarajući na pitanje poslanika vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori, Marković je ocijenio da je ona “na potrebnom nivou”.

“Država je u periodu dužem od godinu i po unazad bila izložena ozbiljnoj političkoj i bezbjednosnoj destrukciji, kako iznutra, tako i izvana”, rekao je crnogorski premijer i ocijenio da se Crna Gora “oduprla i poslala jasan odgovor svima koji su je pokušali ugroziti”.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*