Gradsko vijeće Tuzle usvojilo Nacrt Regulacionog plana prostorne cjeline Plane, Divkovići I i Divkovići II

Danas zasijeda Gradsko vijeće Tuzla. U dosadašnjem radu, vijećnici su usvojili Nacrt Regulacionog plana prostorne cjeline Plane, Divkovići 1 i Divkovići 2 i Odluku o njegovoj provedbi. Kako je u obraćanju vijećnicima, prezentirajući  Regulacioni plan,  rekla Lejla Salkić predstavnica Zavoda za urbanizam Tuzla, ovaj Plan se odnosi na uništeni   prostor  veći od 100 hektara . Plan je zaštititi ga i omogućiti njegovu rekultivaciju, kako bi ozdravio, što bi bio posao Termoelektrane Tuzla, odnosno Elektroprivrede BiH.

Regulacionim planom su predviđene zelene površine, park sa restoranom, šumski pojas, te azil za pse,  dok je na narednoj koti planirana izgradnja solarne farme a zatim i sportski komplex sa tartan stazama itd…

Nacrt je upućen u javnu raspravu koja će trajati 60 dana.

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla usvojili su izvještaj o radu i poslovanju JKP Saobraćaj i komunikacija Tuzla za 2016. godinu. Goran Jurak , direktor JKP SIK Tuzla istakao je da je ovo preduzeće u 2016. Godini nastavilo kontinuitet uspješnog poslovanja i ostvarilo neto dobit od 350 hiljada KM. Posebno značajnim , direktor Jurak smatra to što je riješen problem sa wireless singnalom  na području Sonog trga i Trga Slobode  i dodao da se trenutno radi na njegovoj kvalitetnijoj  uspostavi  na području gradskog parka i Slane banje.

Vijeće je usvojilo i izvještaj o radu i poslovanju JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla. Aid Berbić, direktor ovog preduzeća,  kao jednom od najpozitivnijih stvari koja se ovom preduzeću dešava, izdvojio je to što ono posluje pozitivno, sa dobiti  i u potpunosti poštuje kolektivni ugovor.

„Naš cilj i zadatak je da obezbijedimo kontinuirano vodosnabdijevanje Grada Tuzle i da svi građani budu sigurni da će 24 sata imati vodu. Ako dođe i do nekih velikih havarija, za njih imamo spremne alternative pravce snabdijevanja“ istakao je direktor Berbić. Dodao je i to da će u naredne 3-4 godine Vodovod kroz realizaciju MEG projekta i KFV-ovih sredstava biti u stanju da odgovori svim potrebama Grada Tuzle.

“Poslije toga preostaje nam zadatak da svi građani Tuzle dobiju mogućnost pripajanja na sistem vodosnabdijevanja”, istakao  je direktor Berbić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*