Zasjedao Kolegij gradonačelnika Tuzle

Kolegij gradonačelnika Tuzle usvajio je  Nacrt Zoning plana „Rekreacionog područja i park šume Ilinčica“ u Tuzli, kao i Odluku o njegovom provođenju.  Prema riječima gradonačelnika Jasmina Imamovića, uz objekat šumarske kućice, planirana je gradnja etno sela i motela, dosta rekreativnih objetaka, jedan objekat s elementima  zoo parka – rezervat za jelene itd. U okviru etno sela planirani su bungalovi a planirano je i dodatno pošumljavanje Ilinčice.

Članovi Kolegija usvojili su   danas i izvještaj o radu i poslovanju za 2016.godinu, javnih i drugih preduzeća, čiji je osnivač ili suosnivač Grad Tuzla, „Tržnice-pijace“ d.o.o. za usluge i trgovinu Tuzla i dd „Centralno grijanje“ Tuzla.

Za  Centralno grijanje 2016.  godina bila je uspješna i zimska sezona prošla je bez ijednog dana prekida isporuke toplotne energije. Tržnice-pijace poslovale su sa gubitkom koji je posljedica investicije na natkrivanju velike pijace, ali i nelojalne konkurencije od strane velikih tržnih centara i ostalih pijaca u gradu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*