Širi se velik požar kod Trogira, ima ozlijeđenih, krenula evakuacija turista

Na području Planog kraj Trogira izbio je veliki požar. Gust dim vidi se čak i iz Splita.

Požar prijeti naseljenom području, a jak vjetar otežava posao vatrogascima. Prema fotografijama koje su poslali čitaaoci Indexa, vatra se sasvim približila kućama.

Prema neslužbenim informacijama, ima i ozlijeđenih, a na licu mjesta su viđena kola Hitne pomoći. U toku je evakuacija turista.

Iz Ministarstva obrane potvrdili su da su na požarište kod Trogira poslana četiri kanadera. Stanje je, prema informacijama s terena, kritično.

Oko 17 sati Zatvorena je županijska cesta Plano-Prgomet, javila je kaštelanska policija. Veliki dim se vidi i iz Splita. Na požarištu su tri kanadera.

U 17:20 sati kanaderi su se morali povući s požarišta zbog jakog vjetra, ali su nedugo zatim ponovo uzletjeli. Neko vrijeme je padala slaba kiša, a nakon što je stala, požar se ponovo raširio. Kišna zavjesa promašila je požarište.

U toku je evakuacija turista budući da se požar proširo preko ceste D8 i ceste u Planom pa gori i trogirska strana.

Požar je u ovom trenutku na otprilike tri kilometra od zračne luke, a najveći problem pri polijetanju aviona stvara dim kojeg nosi jak vjetar. Novak kaže kako će razvoj situacije prvenstveno ovisiti o vjetru.

Upomoć su pozvani svi vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije.  Mještani i vatrogasci nadaju se da bi im mogla pomoći kiša koja se od Sinja i Zagore premješta prema moru.

(Faktor.ba)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*