Autobus pun putnika udario u kamion na autocesti u Njemačkoj, strahuje se da je 17 osoba poginulo

U saobraćajnoj nesreći na autocesti na jugu Njemačke do koje je došlo jutros povrijeđena je 31 osoba, a 17 osoba se smatra nestalima i strahuje se da su smrtno stradali. Autobus u kojem je bilo 48 osoba (46 putnika i dva vozača) udario je u kamion koji je vozio ispred njega te u potpunosti izgorio.

Autobus je putovao iz Lausiza za Nürnberg, a nesreća se dogodila nedaleko od Münchberga danas oko 7 sati ujutro. Zbog nesreće je zatvoren sav saobraćaj na autocesti u oba smjera.

Blizu 200 pripadnika hitne pomoći, vatrogasci i policija su na mjestu nesreće i ukazuju pomoć povrijeđenima. Na autoput su sletjeli i helikopteri s pomoći.

Glasnogovornica policije Anne Höfer je izjavila da se ne može isključiti mogućnost da 17 osoba nije uspjelo izaći iz autobusa.

“Do kraja dana ćemo vjerojatno morati proglasiti više smrtnih slučajeva”, rekao je Jürgen Stadter iz policije.

Prema njegovim riječima, autobus je bio pun starijih putnika, penzionera koji su se vraćali s izleta.

Policija se još uvijek nada, iako su sve manje šanse, da se neki od nestalih putnika nalaze na širem području nesreće oko autobusa, te da još uvijek nisu pronađeni.

Svi ronađeni putnici zadobili su povrede koje su zahtijevale hitnu medicinsku pomoć. Više osoba je teško povrijeđeno, a najmanje dvije su životno ugrožene.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*