Otežan saobraćaj na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Olovo

Zbog prevrtanja teretnog vozila, od 16:35 sati na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Olovo (u mjestu Srednje) putnička vozila saobraćaju otežano-jednom trakom, dok je za teretna vozila saobraćaj potpuno obustavljen.

Danas se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju. Frekvencija vozila je pojačana, posebno u većim gradskim centrima, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Savjetujemo da se prije polaska na put informišete o stanju na putevima i graničnim prelazima, kao i o najpovoljnijim itinererima.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-5 Gromiljak-Blažuj.

Pojačan je promet vozila na ulazu u BIH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Doljani, a na prelazak granice čeka se od 30 do 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*