Zbog oštećenja elektro-energetskih vodova postoji mogućnost prekida isporuke vode u dijelovima Tuzle

U noći između 7. i 8.07.2017.god., u širem regionu Tuzle, je došlo  do velikih vremenskih nepogoda, usljed čega je došlo do oštećenja elektro-energetskih vodova sa kojih se vrši napajanje električnom energijom izvorišta i postrojenja za vodosnabdjevanje Grada Tuzla.

Obzirom da su glavna izvorišta, bunarevi  Sprečko Polje i Fabrika vode Cerik, u potpunosti, ostala  beze električnog napajanja došlo je do privremenog prekida u radu transportnih pumpi, odnosno napajanja glavnih  rezevoara, putem kojih se vrši distribucija vode, pa postoji mogućnost da  neke zone grada ostanu bez vode.

Obzirom na prioritet koji vodosnabdjevanje Grada Tuzla ima, kolege iz Elektrodistribucije su odmah stupile u akciju i tokom noći i danas nastoje osposobiti elektro instalacije i omoguciti normalno  elektro napajanje bunareva  u sprečkom polju i Fabrike vode Cerik.

Trenutno su svi sistemi vodosnabdjevanja Grada Tuzla u funkciji.

Ukoliko se ne pokrenu bunarska postrojenja u sprečkom polju a Fabrika vode ne bude u mogućnosti, zbog nedostatka električne energije, da preuzme snabdjevanje vodom  zapadnog dijela grada, do kraja dana, zbog ubrzanog pražnjenja rezervoara, postoji mogućnost da pojedine zone grada ostanu bez vode.

Apelujemo na građane da štede vodu, da ne stvaraju nepotrebne zalihe i ne troše pitku vodu na punjenje bazena, pranje automobila, zaljevanje bašti slično, i koriste je samo za neophodne potrebe kuhanja i lične higijene.

(VIK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*