(Foto) Maratonci rano jutros iz Tuzle krenuli prema Srebrenici

Rano jutros sa tuzlanske Kapije, mjesta stradanja mladih, grupa atletičara okupila se i oko 4 i 20 krenula put Srebrenice. Riječ je o Memorijalnom supermaratonu ˝Tuzla – Srebrenica˝.

30-ak atletičara neprekidnim  trčanjem će trčati rutu od 130 kilometara i time dati svoj doprinos obilježavanju 22. godišnjice genocida u Srebrenici. Ove godine grupa je veća nego prošle godine. Pored Tuzle, učesnici dolaze iz nekoliko BH gradova, a pridružila su im se i dva atletičara iz Njemačke.

Maratonci su prethodno izvršili sve kondicione pripreme, a za njihovu sigurnost tokom puta brine se jedan doktor i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Glavni cilj ove sportske manifestacije je odavanje počasti žrtvama genocida u Srebrenici, zbog toga im, kažu organizatori, ne smeta ni vrućina ni put koji prelaze.

Dolazak atletičara sa pratnjom na odredište očekuje se u popodnevnim satima, gdje će se pridružiti koloni „Marša mira 2017“, a 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima prisustvovat će kolektivnoj dženazi i ukopu srebreničkih žrtava.

1

2

3

4

5

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*