Poznati odaju počast srebreničkim žrtvama na društvenim mrežama

Ugledne ličnosti iz svih segmenata društva su povodom obilježavanja 22. godišnjice srebreničkog genocida odale počast žrtvama, poručivši da se Srebrenica ne smije zaboraviti.
Počast stradalim srebreničkim žrtvama odale su ugledne ličnosti iz svih segmenata društva, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz cijelog svijeta. Poruke se, uglavnom, svode na to da se Srebrenica ne smije zaboraviti. Na Twitteru ljudi širom svijeta pod oznakom #Srebrenica odaju počast žrtvama.

Bh. fudbaler Edin Džeko je na društvenoj mreži Twitter objavio fotografiju Cvijeta Srebrenice uz natpis “Remembering Srebrenica”.

Košarkaš Mirza Teletović je simboličnom fotografijom poručio da se Srebrenica ne smije zaboraviti.

Beogradski političar Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije, poručio je preko Twittera da je Srebrenica sramota i grijeh.

Počast je odao i pjevač Dino Merlin objavivši svoju fotografiju i poruku da se s tugom prisjeća žrtava Srebrenice.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić također se na Twitteru osvrnuo povodom obilježavanja 11. jula u Srebrenici, poručivši da je za pomirenje potrebno priznati genocid.

Visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini je na svom Twitteru podijelila poruku koju je uputila povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*