Đoković rutinski protiv Mannarina za četvrtfinale

U osmini finala Wimbledona srbijanski teniser Novak Đoković je eliminisao Francuza Adriana Mannarina te je prošao u četvrtfinale, gdje će igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha.
Đoković je kao 4. teniser svijeta odmjerio snage s Mannarinom, koji se nalazi na 51. mjestu ATP liste. Dobro je otvorio meč te je nakon osvojenog servisa napravio break za 2:0. Imao je dvije break lopte u četvrtom gemu za prednost 4:0, no, Mannarino se spasio. Ipak. u osmom gemu je Novak iskoristio drugu break loptu te je dobio prvi set rezultatom 6:2 nakon 38 minuta igre.

Početak drugog seta je bio “repriza” prvog, Đoković je uspješno servirao, a potom oduzeo servis Mannarinu i poveo 2:0. Mannarino se vraća u sedmom gemu i smanjuje na 3:4, a potom servira za izjednačenje 4:4. Drugi set je riješen u tie-breaku, koji je pripao Đokoviću, što je značilo vodstvo srbijanskog tenisera 2:0 u setovima. Drugi set je trajao 55 minuta.

Na otvaranju trećeg seta Novak nije iskoristio dvije break lopte, pa je Mannarino poveo 1:0. Ipak, četvrti teniser svijeta osvaja svoj servis, a onda dolazi i do breaka u trećem gemu te prelazi u vodstvo. Novi dobar servis sa samo jednim izgubljenim poenom donio mu je prednost 3:1. Popularni Nole je sačuvao prednost i na kraju dobio treći set sa 6:3, a time i osigurao pobjedu u ovom meču.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha, koji se nalazi na 15. mjestu ATP liste. Berdych je u osmini finala eliminisao osmog tenisera svijeta, Austrijanca Dominica Thiema.

Wimbledon, osmina finala:

Adrian Mannarino – Novak Đoković 0:3 (2:6, 6:7/5-7/), 4:6)

 

(Vijesti.ba / Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*