Djeca oboljela i izliječena od malignih oboljenja iz TK boravila u Ajdinovićima

“Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona “PIPOL” organizovalo je 8. i 9.jula 2017.godine, u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići sada već četvrtu godinu zaredom, rehabilitacioni vikend za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

“Ponosni smo na činjenicu što smo i ove godine uspjeli omogućiti da u planiranim aktivnostima učestvuje kompletna porodica, koja je neizostavan dio procesa oporavka i izliječenja djece i mladih oboljelih i izliječenih od malignih oboljenja. Na čistom planinskom zraku, netaknutoj prirodi obogaćenoj brojnim sadržajima za odmor, edukaciju, sport, rekreaciju i okupaciju boravilo je 75. učesnika projekta “U zdravom tijelu-zdrav duh” čiji je generalni pokrovitelj bio Federalno ministarstvo zdravstva”, saopćili su iz PIPOL-a.

Pomoć i podršku u realizaciji projekta pružili su i ACIBADEM – predstavništvo/ured Tuzla, bivši kapiten reprezentacije BiH u fudbalu, gospodin Elvir Rahimić, gospodin Samir Spahić, kao i medicinski centar ‘Sporticus’.

Osim boravka na svježem planinskom zraku, učesnici projekta su uživali u kupanju na otvorenim i zatvorenim bazenima, Spa centru, obilasku ZOO vrta sa domaćim životinjama, terapijskom jahanje konja, otvorenim i zatvorenim igraonicama za djecu i mlade…

“Za djecu i mladi su, kao i za njihove pratioce, organizovane i brojne okupacione, edukativne i zabavne radionice kao što su likovne radionice, igre bez granica, sportske igre, a sve sa ciljem da se podjednako doprinese oporavku i dječijeg duha, onih nekada davno pokidanih niti, kao i dječijeg tijela, onog koje je tako mlado i krhko moralo da podnese i pobijedi taj ogroman teret zvani rak. Kao nagradu za hrabrost i izdržljivost svi ti mali i veliki heroji dobili su medalju za hrabrost, za koju se iskreno nadamo da će biti još jedan ‘vjetar u leđa ‘ koji će ih nosti ka novim pobjedama i uspjesima”, poručili su iz PIPOL-a.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*