Kapiten Spahić se oprostio od Zmajeva

Dugogodišnji kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić odlučio je završiti reprezentativnu karijeru, ekskluzivno objavljuje Al Jazeera.

Odbrambeni igrač njemačkog Bayera iz Leverkusena, potvrdio je za Al Jazeeru kako je donio definitivnu odluku i da su utakmice na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bile njegove posljednje za nacionalni tim u kojem je proveo 11 godina.

„Nakon dugog razmišljanja i razgovora sa porodicom i prijateljima, odlučio sa da se povučem. Sretan sam što sam tolike godine proveo u reprezentaciji koja mi je puno dala i čiji sam kapiten bio toliko godina“, kazao je dugogodišnji kapiten „Zmajeva“ za Al Jazeeru.

„Ponosan sam što sam izborio Svjetsko prvenstvo sa svojim momcima, koji su za mene više od prijatelja. Vrijeme je za kraj, vrijeme je da neki drugi, mlađi, nastave dalje. Znam da sam uvijek igrao srcem, da sam nekada i griješio, ali nikad namjerno. Nisam ljut ni na koga, idemo dalje, ekipi želim sreću i sve najbolje u kvalifikacijama za EP.“

Spahić je za reprezentaciju BiH debitovao protiv Rumunije 7. juna 2003. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Portugalu, a od tada je odigrao ukupno 77 utakmica i postigao tri gola.

On je najdugovječniji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, s kojom je prošle godine ostvario najveći uspjeh u historiji – plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

(SPORTportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*