Sloboda spremna za generalku protiv FK Mačva

Fudbalere Slobode prije zvaničnog početka prvenstva u Premijer ligi očekuje još jedna provjera koja je na programu danas na Stadionu Tušanj od 18 sati, a protivnik je FK Mačva Šabac.

Sloboda je u petak odradila trening u kompletnom sastavu, a tom prilikom razgovarali smo sa Vladom Jagodićem, šefom stručnog štaba FK Sloboda koji je govorio o procesu priprema i ulasku u završni mikrociklus u kojem će fokus biti na osvježenju fudbalera, analiziranju nedostataka i na konačnom igračkom kadru.

-Ulazimo u predtakmičarski mikrociklus što podrazumijeva i kontrolnu utakmicu, dakle generalku. Ranije sam u svoji izjavama rekao da sam zadovoljan kako smo radili, da smo na Kupresu imali sve uslove da odradimo ono što smo planirali. Zahvaljujući upravi kluba, urađen je jedan težak, ali uspješan posao po pitanju ekipe. Činjenica je da su mladi igrači koji su angožavani i kojima je data prilika pokazali koliko mogu dati u ovom trenutku, a također je činjenica da se nama približava i taj konačni cilj, trofej u 2019. godini. Iz tog razloga mi smo na putu da ciljanom popupnom ekipe iskusnijim igračima na određenim mjestima pravimo predpriču za tu završnu godinu,a u svakom slučaju ove takmičarske sezone nećemo imati problema sa plasmanom u Ligu 6. Šta ćemo napraviti nakon plasmana u Ligu 6 ostaje da vidimo, kazao je Jagodić i dodao da je u konačnici zadovoljan pripremama čija završnica će biti u cilju osvježenja igrača.

-U svakom slučaju zadovoljan sam pripremama. Ovaj završni mikrociklus iskoristit ćemo da osvježimo ekipu nakon sutrašnje utakmice i da doradimo neke stvari. Za mene su stigle neke radosne informacije iz kancelarije, a to je da će većina novopristiglih igrača imati riješenu papirologiju i da će imati pravno nastupa u prvom kolu BHT Premijer lige.

Jagodić je u nastavku istakao da trenutno raspolaže sa 27 igrača te da ima dva ili tri igrača koja su preko planiranog broja, ali da još niko nije primoran da napusti prireme i pronađe drugu sredinu, što nije isključeno u budućem periodu.

Sloboda sutra igra protiv Mačve iz Šapca koja također ima generalnu probu pred početak prvenstva u Superligi Srbije, a prema riječima Jagodića, publika može očekivati  utakmicu u kojoj će imati šta da vide.

Inače, utakmica je provbitno planirana za 17:30 sati, ali na prijedlog gostujuće ekipe pomjerena je za 30 minuta te će početi u 18:00.

(FKSloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*