Sarajevo: Turska ambasada organizuje “Trku za demokratiju”

Ambasada Turske u Bosni i Hercegovini organizovat će danas u Sarajevu trku humanitarnog karaktera pod nazivom “Trka za demokratiju”, povodom godišnjice pokušaja državnog udara u Turskoj.

Trka kojom se želi poslati poruka o vrijednostima mira, demokratije, solidarnosti i humanosti bit će održana u 10.00 sati na Vilsonovom šetalištu, a učestvovati mogu građani svih generacija. Donja starosna granica je deset godina.

Učesnici će trčati 3,5 kilometara.

Deset bh. građana koji imaju potrebu, dobit će kolica za invalidne osobe.

Turski ambasador Haldun Koc izjavio je da se “Trkom za demokratiju” obilježava dan kada se turski narod borio za slobodu, mir i demokratiju i pokazao veliku odlučnost u toj borbi, a narod Bosne i Hercegovine je među prvima pružio podršku i pokazao solidarnost s turskim narodom.

“Turski narod to nikada neće zaboraviti. Na ovaj način želimo ojačati naše veze i prisjetiti se tih trenutaka solidarnosti. Trkom želimo pokazati harmonizaciju s principima mira, solidarnosti i demokratije. Želimo da trka bude vrhunac rezultata svih naših napora s prijateljima u Bosni i Hercegovini na očuvanju mira i stabilnosti”, rekao je Koc.

Pobjednicima su osigurane vrijedne nagrade – pobjednicima u muškoj i ženskoj kategoriji po 1.000, drugoplasiranim po 500, a 250 KM za treće mjesto.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*