Stanje u Splitu: Građani se organizirali i nude krov nad glavom evakuiranima

Stanje u Splitu nije bezazleno. Požar se približava gradovima, a mnogi ne mogu ništa napraviti nego samo strepiti hoće li vatrogasci uspjeti u borbi s vatrom.

Međutim, navijači Hajduka Torcida odlučili su reagirati. Pozvali su sve članove da obuku duge hlače i majicu, ponesu marame za lice te pomognu vatrogascima u borbi s vatrom. 

Na svojoj Facebook stranici prvo su objavili da svi budu u stanju pripravnosti, a potom su izdali, kako kažu, zapovijed, a ne molbu.

– Današnja situacija zahtjeva brzu reakciju i svu našu pomoć koju možemo pružiti vatrogascima na terenu. Pozivamo sve pripadnike Torcide na zborno mjesto ispred spomenika HOS-a na ST-3 (ispred prostorija 4. Gardijske Brigade) u 20:30 sati. Tamo ćemo sve upute dobiti od vatrogasnog zapovijednika. Obucite duge hlače, duge majice te ponesite marame za prekrivanje lica. Ovaj poziv nije molba nego zapovijed! Torcida Split – stoji u objavi kluba navijača.

Screenshot_21

U međuvremenu, organizirana je i Facebook grupa ‘Pružimo krov nad glavom evakuiranima zbog požara’ u kojoj se traže ljudi koji su voljni primiti evakuirane ili im ponuditi barem nekakav namještaj. Stranica ima trenutno malo ‘lajkova’ pa se poziva i da se stranicu što više dijeli.

Screenshot_30

(24sata.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*