Splićani u strahu od nesnosnog smrada nakon požara

Gusti dim prekrio je splitsko područje, a u Splitu se na otvorenom teško diše pa građani u panici zovu Centar 112 i Zavod za javno zdravstvo. Oni im poručuju da ostanu mirni i da nema razloga za paniku.

Smrad i oblak dima zabrinuli su jutros mnoge Splićane. Na Karepovcu ništa ne gori, samo se sanira, što uzrokuje i dimljenje, poručili su iz Centra 112. Građanima preporučuju da ostanu mirni, da zatvore prozore i uključe klima uređaje. I da nema panike.

Jasna Ninčević iz Zavoda za javno zdravstvo potvrdila je za Novu TV da u zraku nema toksičnih plinova, te da su sve vrijednosti u granicama normale. Dim dolazi s područja Mosora.

“Stanovnici se mole da i dalje prate upute nadležnih tijela i ne šire paniku”, poručuju iz Zavoda.

Zračne protivpožarne snage od jutros u akciji
Zračne snage Protivpožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske od jutros su aktivne su na požarištima kod Splita.

Dva kanadera CL-415 angažirana su na sanaciji požarišta Žrnovnica -Srinjine – Tugare – Podstrana, dok su dva Air Tractora” AT-802 upućena u Dugobabe kod Klisa na gašenje požara koji je aktivan još od jučer i na kojem su zračne snage također bile angažirane, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Od početka ovogodišnje protivpožarne sezone, odnosno od 1. juna, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 102 požara (37 u Šibensko-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj, 26 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protivpožarne sezone ostvarile oko 850 sati naleta, i pri tomu izbacile 26.500 tona vode, te prevezle 193 vatrogasca i vojnika i 12 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*