Smoke and flames rise from a fire in the village of Podstrana, near the Adriatic coastal town of Split, on July 18, 2017. Montenegro asked on July 17 for international help to fight wildfires in the Lustica peninsula on the country's Adriatic coast, while forest fires in neighbouring Croatia spread to suburbs of the coastal city of Split / AFP PHOTO / STR

Ministar MUP-a Hrvatske otkrio uzrok katastrofalnog požara

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, na početku je sjednice Vlade izvijestio premijera i ministre o požarima koji su proteklih dana harali Dalmacijom. Dao je preliminarno izvješće PU Splitsko-dalmatinske.

Božinović je u svom izlaganju rekao da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Rekao je da je isključeno da je uzrok požara dalekovod, opovrgnuvši time špekulacije koje su se proteklih dana pojavljivale u javnosti, da je upravo dalekovod uzrok požara.

“U ovom trenutku deset osoba istražuje lokaciju u Tugarima, za koju je utvrđeno da je centar požara”, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Izvještavajući o posljedicama i šteti od požara, ministar unutarnjih poslova istaknuo je kako su u potpunosti izgorjele tri stambene kuće, djelomično 33 te starih i nenaseljenih 13. Osim kuća, 18 automobila u potpunosti je izgorjelo, četiri djelomično kao i četiri teretna automobila. Stradalo je 11 maslinika i dva plastenika.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*