The Beatles: Nepoznate pojedinosti iz života benda

Kultni britanski rock i pop sastav The Beatles, jedna od najpopularnijih i najutjecajnijih glazbenih skupina u povijesti popularne glazbe, više od 40 godina od kad je prestao postojati nastavlja golicati maštu obožavatelja novim dosad nepoznatim pojedinostima iz života benda, piše The Huffington Post.

Prema pisanju tog online medija, legenda kaže da je za “beatlemaniju”, koja je nastala prije točno 50 godina, zaslužna 15-godišnja američka tinejdžerica Marsha Albert iz Marylanda koja je nazvala lokalnu radijsku postaju u Washingtonu D.C. i zatražila da puste neku njihovu pjesmu.

DJ je pustio “I Want To Hold Your Hand”, pjesma je dospjela na vrh američke glazbene ljestvice, Beatlesi su postali najveća glazbena grupa na svijetu a u jezik je ušla nova riječ “beatlemanija” kao izraz za tisuće obožavatelja koji su ih vrišteći pratili u stopu.

Obožavatelje su zapravo činile mahom obožavateljice, koje su se znale toliko uzbuditi zbog blizine svojih idola da bi im ‘pobjeglo’, piše nadalje Huffington post. Zbog toga je na koncertima Beatlesa prevladavao izrazito snažan miris urina, što je potvrdio i glazbenik Bob Geldof, koji je 2010. za časopis Q Magazine izjavio kako se sjeća brojnih lokvica urina svugdje po podu. “Curice bi se doslovce upiškile od uzbuđenja; po tome najviše pamtim koncerte Beatlesa”, kazao je Geldof.

Navodno se skupina s LSD-jem prvi puta susrela slučajno; nakon što im je drogu u kavu potajice stavio John Riley, “zločesti zubar” kojeg su upoznali 1965. i s njime nekoliko puta večerali.

George Harrison nevinost je izgubio dok su ostali članovi benda potajice gledali. Kako piše Mark Lewisohn u antologiji Beatlesa “Tune In”, kad je završio, pljeskali su mu. To je bilo u Hamburgu u Njemačkoj, gdje je bend proveo gotovo čitavu 1960. stanujući u prostorijama kina Bambi. No, Harrison je deportiran jer je bio maloljetan, dok su McCartney i tadašnji bubnjar Pete Best uhićeni i deportirani zbog paljenja kondoma, što je razljutilo vlasnika koji ih je prijavio.

Kao još jednu pojedinost iz života intrigantnih glazbenika Huffington Post navodi da su 1967. Beatlesi gotovo kupili jedan grčki otok, gdje su namjeravali sa svojim prijateljima i obiteljima uspostaviti neku vrstu utopijske zajednice. Za ideju se navodno najviše bio zagrijao Lennon.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*