Jednomjesečni pritvor zbog sumnje na pokušaj ubistva na jezeru “Kop”

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla  prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora Damiru Mujačiću (38) iz Tuzle i Amiri Husarkić (20) iz Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo pokušaj ubistva, a Mujačić i krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Postoji osnovana sumnja da su Mujačić i Amira Husarkić u večernjim satima 22. jula 2017. godine na jezeru „Kop“ u tuzlanskom naselju Šički Brod čamcem došli do obale i  nakon svađe i tuče  sa nekoliko  osoba koje su tu zatekli,  a koje su prethodno u jezero postavili mrežu za ulov ribe, upotrijebili noževe i jednom muškarcu zadali udarce i nanijeli ubodne rane u predjelu leđa i stomaka i ostavili ga da leži na zemlji. Nakon toga su noževima napali i drugog muškarca te mu zadali udarce u predjelu desnog ramena i vrata. Oštećenima su nanijeli teške tjelesne povrede,  nakon čega su oni  smješteni u UKC-u Tuzla i zadržani na liječenju.

Mujačić je prije sukoba,  po izlasku iz čamca, prijeteći muškarcima da će ih isjeći,  upotrijebio i motornu pilu te isjekao dio mola na jezeru, a nakon sukoba je automobil jednog od oštećenih gurnuo u jezero.

Osumnjičene su pripadnici PU Tuzla pronašli u ranim jutarnjim satima, te su lišeni slobode. Nakon kriminalističke obrade su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*