Stanje na putevima

Izvještaj, nedjelja, 10.08.2014. 16:51

Zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16 Jajce-Crna Rijeka (Lučina). Zbog oštećenja mosta kod mjesta Peljave u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Ovih dana posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani gdje se trenutno na izlazu iz naše zemlje čeka duže od 2 sata a na ulau do 30 minuta. Na graničnom prelazu Prisika na izlazu iz naše zemlje čeka se do 1 sat a na ulazu do 20 minuta. Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća. Na GP Doljani na prelazak granice u oba smjera čeka se u intervalima do 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima pojačan je promet vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5 Kiseljak-Busovača, u toku su sanacioni radovi na mostu, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na novoizgrađenu jednosmjernu obilaznicu i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-6 Ljubuški-Grude, u toku je sanacija mosta, zbog čega putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok se vozila preko 3,5 t preusmjeravaju na alternativni pravac (R-422 Ljubuški-Humac-Orahovlje-Grude).

M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. U Tomislavgradu, radovi na priključnoj cesti na lokalitetu Vučilov Brig, naizmjenično propuštanje vozila.

M-14 Bosanska Krupa-Bosanski Novi u mjestu Bosanska Otoka zbog održavanja XIII Festivala folklornog stvaralaštva BiH totalno je obustavljen saobraćaj u vremenskom razdoblju od 19 do 19:30 sati, saobraćaj se odvija lokalnim obilaznicama.

M-16.1 Klašnice-Prnjavor, u mjestu Čardačani, saobraća se usporeno-jednom trakom.

M-16.4 Rostovo-Novi Travnik, u mjestu Nević Polje zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-17 Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18 Sarajevo-Olovo-zbog radova na saniranju škarpe u vremenu od 08 do 17 sati, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.

Tuzla-Bijeljina -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI :

R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf, nastavljeni su sanacioni radovi, usporeno saobraćanje (jednom trakom).

R-456 Šibošnica-Previle (Donji Humci-Gornji Humci), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom. R-458 Lopare-Gornja Tuzla – obustavljen saobraćaj u mjestu Veselinovac.

R-467 Olovo-Ribnica – saobraćaju vozila do 12 t ukupne mase.

(RTV7/BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*