U Tuzli obilježavanje 76.godišnjice ustanka naroda i narodnosti BiH

Centralno obilježavanje 76.godišnjice ustanka naroda i narodnosti BiH u organizaciji Grada i Gradskog vijeća Tuzle bit će upriličeno sutra nizom aktivnosti.

U popodnevnim satima će predstavnici političkog i društvenog života Tuzle, boračkih organizacija i udruženja, te građani odati počast i položiti vijence na spomen obilježja na Trnovcu, spomenik Josipu Brozu Titu i biste narodnih heroja, zatim spomenike partizanskim brigadama, Zlatnim ljiljanima, poginulim braniteljima BiH i Tuzle od 92-95 godine, kao i civilnim žrtavama rata.

Na Slanoj banji bit će upriličena i prigodna obraćanja, a u večernjim satima na Trgu slobode je najavljen koncert pod nazivom „No pasaran“. Riječ je o koncertu antifašističkih i partizanskih pjesama u izvedbi umjetnika iz udruženja Akustikum Tuzla.

U susret 27. Julu, Danu ustanka naroda i narodnosti BiH danas su, kao i svake godine ranije, građani mjesnih zajednica Slatina i Tušanj položili cvijeće u spomen parku Tušanj i prisjetili se stradalih sugrađana u proteklim ratovima.

U u tuzlanskoj MZ Batva danas će u popodnevnim satima biti održana Izvještajno-programska sjednica Skupštine Saveza udruženja antifašista i boraca NOR-a od 1941-45.godine  Grada Tuzle. Radni dio sjednice bit će posvećen razmatranju Poslovnika o radu, verifikaciji mandata i izvještajima o radu u protekle 2 godine, kao i razmatranju odluke o dodjeli priznanja u povodu 27. Jula. Potom će članovi udruženja položiti cvijeće na spomenik poginulih u proteklom ratu od 92-95, kao i na spomenik Šeste Istočnobosanske brigade na brdu iznad Paša Bunara. Nakon toga će se održati svečana sjednica u susret 27. Julu, Danu ustanka naroda i narodnosti BiH na kojoj će zaslužnim pojedincima biti uručena priznanja.

U susret 27. Julu, Danu ustanka naroda i narodnosti BiH danas su, kao i svake godine ranije, građani mjesnih zajednica Slatina i Tušanj položili cvijeće i prisjetili se stradalih sugrađana u proteklim ratovima.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*