Policija, GSS i mještani traže nestalu ženu iz Crvenog Grma

U toku je zajednička akcija pronalaska nestale žene sa područja Crvenog Grma.

Federalna uprava civilne zaštite jučer oko 10 sati zaprimila je od PU Ljubuški obavijest da je u petak oko 10 sati nestala Zorka Mihaljević (1942.) iz Crvenog Grma.

U potrazi za nestalom ženom učestvuju policajci iz Ljubuškog, pripadnici GSS iz Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega, Posušja, Čitluka, Mostara i mještani.

POŽARI

Kanton 10.

Općina Livno

Požar koji je bio aktivan na području općine Livno (Donji Rujani i Čaprazlije) po izviještaju djelatnika Šumarije Livno je ugašen, a dežurne službe prate stanje na terenu.

Općina Bosansko Grahovo

Po izjavi OSCZ B. Grahovo, požar koji je nastao prije nekoliko dana je još aktivan, širi se prema naseljima Nuglašica, Bastasi i Šegrti, a opožarena linija je duga oko 10 km.

Po informacijama dežurnih na terenu isti požar se nastavlja širiti prema općini Glamoč i prema visokim šumama. Zbog trenutne situacije i nepristupačnog terena potrebno je djelovanje helikoptera OS BiH na obje linije vatrene fronte.

Zbog velike količine dima koji smanjuje vidljivost, posada helikoptera je procijenila da je u jutarnjim satima nemoguće gasiti zbog slabe vidljivosti, te predlažu gašenje u popodnevnim satima.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervencije
na gašenju požara trave i niskog rastinja i na Bijelom Brijegu, u Zaliku, u Vrapčićima, te u Potocima.

Općina Čapljina

Vatrogasna jedinica općine Čapljina imala je intervencije na gašenju požara u Višićima, gdje je gorio biljni otpad, te u Adi gdje je gorio otpadni materijal.

Zapadnohercegovački kanton

Općina Grude

DVD Grude imala je intervenciju u mjestu Dragićina na gašenju trave i niskog rastinja.

Općina Posušje

Vatrogasna jedinica općine Posušje imala je intervenciju na gašenju požara otvorenog prostora na lokalitetu Galići (Vinjani Gornji) gdje je opožareno je do jednog hektara trave i niskog rastinja.

Unsko-sanski kanton

Općina Bosanski Petrovac

Vatrogasna jedinica općine B. Petrovac imala je intervenciju na Gradskoj deponiji zbog zapaljenog
otpadnog materijala.

Općina Sanski Most

Vatrogasna jedinica općine Sanski Most imala je intervenciju u Ulici Hamzibegova gdje je gorilo nisko rastinje.

Tuzlanski kanton

Općina Gračanica

Vatrogasna jedinica općine Gračanica ugasila je požar niskog rastinja u Vranovićima.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica.

Vatrogasna jedinica grada Zenica imala je intervencije na gašenju požara u naselju Klopče, gdje su ugasili požar na sijenu, te u ulici Travnička cesta gdje su ugasili požar unutar objekta Fast Food.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je četiri manje intervencije na gašenju požara i to: dvije na gašenju otpadnog materijala i dvije na gašenju zapaljenih automobila, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*