Mladima u BiH sretan 12. august, Međunarodni dan mladih!

Ujedinjene nacije su 1999. godine 12. august proglasile Međunarodnim danom mladih.

Na ovaj datum se svake godine promoviše aktivizam mladih, prepoznaju napori i akcije mladih širom svijeta na pozitivnim promjenama, razvoju i ekonomskoj dobiti zajednica, a i šireg društva.

RTV7 ne prati rad tuzlanske omladine samo jedan dan u augustu, nego smo programski opredjeljeni na sve događaje među mladima i oko njih, tokom cijele godine. Dio naših programskih sadržaja su priče o mladih tuzlanskim talentima kroz emisiju “Gospodari budućnosti”, kao i reportaže o njihovom društveno korisnom djelovanju. Veliki je broj tuzlanskih volontera, iz svih sfera, ugostila i podržala RTV7 u svojim otvorenim programima.

Učinit ćemo to i 12.augusta 2014.godine, ugošćavanjem predstavnika tuzlanskog Lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini u jutarnjem programu “Jutro u 7” od 9,30 minuta. Povod je upravo Međunarodni dan mladih, ali i najava njihove diskusija o mentalnom zdravlju mladih.

RTV7 čestita svim mladim ljudima Međunarodni dan mladih i podsjeća kako su upravo mladi  Tuzlu uvrstili u listu svjetskih gradova kroz hit ‘Happy’ od Pharrell Williamsa. Zaslužni su za to aktivisti organizacije „Osmijeh za Osmijeh“ koji su u tuzlanski spot uvrstili 320 ljudi, na 25 atraktivnih lokacija u Tuzli i 65 kadrova u 4 minute i 10 sekundi.

Prisjetimo se odličnog spota “Tuzla is also happy”, koji je takođe među prvima emitovala RTV7:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*