Pronađeno 2.000 životinja u skladištu u blizini Los Angelesa

Gotovo 2.000 životinja, od čega 1.000 mrtvih, pronađeno je u skladištu industrijskog kompleksa u blizini američkog grada Los Angelesa, saopćila je organizacija “Inland Valley Humane Society & SPCA”.

U saopćenju se navodi da je policija grada Montclaira pronašla “u zastrašujućim uvjetima”, bez vode i hrane, piliće, papagaje, desetine egzotičnih riba, zmije i druge egzotične životinje.

Glasnogovornik policije John Minook rekao je da je zatekao “mrtve životinje u kavezima, bez ventilacije, životinje koje su živjele u izmetu, piliće, pacove, kameleone, zmije” i dodao da je “smrad bio grozan zbog izmeta, raspadanja i vrućine”.

Silvia Lemos iz organizacije “Inland Valley Humane Society” rekla je za televiziju ABC da je to što je vidjela “nešto najgore u devet godina” koliko je provela u udruženju.

Vlasnik životinja, kojeg je Minook opisao kao “50-godišnjeg bijelca”, uhapšen je ranije ove sedmice po optužbi koja nije povezana s tim slučajem.

U saopćenju se navodi da je on “bolovao od psihičkih poremećaja” i da nema znakova krijumčarenja životinja.

Vlasti ne znaju kako je on uspio neopaženo skupiti toliko životinja, mada se skladište nalazi u slabo prometnom industrijskom kompleksu.

(Beta-AFP/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*